image2

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητοί γονείς,

 

σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας. Ευχόμαστε μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους.

banner kanonismou

Προκειμένου να επιτύχουμε αρμονική συνεργασία, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

1. Το καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά με το χτύπημα του κουδουνιού στις 8.10 π.μ. Oι πόρτες κλείνουν  από τους εφημερεύοντες. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ. Μόνο οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο του σχολείου, χωρίς τη συνοδεία γονέων. Αντίστοιχα, στο σχόλασμα οι γονείς αναμένουν τους μαθητές στις εισόδους των σχολείων. Η ώρα αποχώρησης είναι 13.15 για τους μαθητές όλων των τάξεων της πρωινής ζώνης. Αντίστοιχα, πρέπει να τηρούνται οι ώρες αποχώρησης των μαθητών του Ολοήμερου σχολείου (15.00 και 16.00). Σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης ο γονέας οφείλει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή εγγράφως τη Διεύθυνση του σχολείου.

2. Σε περίπτωση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης (θέμα υγείας, ατύχημα) γίνεται τηλεφωνική ενημέρωση των Διευθύνσεων στα τηλέφωνα 210 - 9913100 και 210 - 9919526.

3. Κανένας μαθητής δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το σχολείο. Αν για οποιονδήποτε λόγο επιβάλλεται η αποχώρηση μαθητής-τρια από το σχολείο κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, τον/την παραλαμβάνει οπωσδήποτε γονέας ή κηδεμόνας κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο (ενημερωτικό σημείωμα) από το γραφείο των Διευθύνσεων.

4. Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τμημάτων ορίζουν συγκεκριμένη μέρα και ώρα ενημέρωσης των γονέων. Αν προκύψει ανάγκη περαιτέρω επικοινωνίας, ο γονέας ορίζει ημέρα και ώρα  συνάντησης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το / τη δάσκαλο / α.

5. Κανένας μαθητής / τρια δεν επιτρέπεται να μπαίνει στο γραφείο διδασκόντων χωρίς σοβαρό λόγο. Για οποιοδήποτε θέμα τα παιδιά θα απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους.

6. Η χρήση τηλεφώνου από το γραφείο διδασκόντων από τους μαθητές γίνεται μόνο για θέματα υγείας και οι Διευθύνσεις θα ενημερώνουν σχετικά τους γονείς.

7. Για οποιαδήποτε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία των μαθητών θα γίνεται χρήση του καρτοτηλεφώνου που βρίσκεται στο κλιμακοστάσιο του παλιού κτιρίου με κάρτα των μαθητών.

8. Η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Για το λόγο αυτό, ειδικά στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται η χρήση τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καλούνται οι γονείς να παραλαμβάνουν τα κινητά από τις Διευθύνσεις.

banner kanonismou

 

9. Κάθε μετακίνηση τμήματος μέσα στο σχολείο (προς βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα πληροφορικής) γίνεται σε γραμμές και με απόλυτη ησυχία, ώστε να μη ενοχλούνται οι γειτονικές τάξεις.

10. Στη διάρκεια του διαλείμματος δεν επιτρέπεται η μπάλα στην αυλή, ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.

11. Οι μαθητές δεν ανεβαίνουν στην τάξη την ώρα του διαλείμματος. Δεν ξεχνάμε το κολατσιό μας στην τάξη!!

12. Όταν χτυπήσει το κουδούνι της λήξης του διαλείμματος, οι μαθητές συγκεντρώνονται στο χώρο της προσευχής και ομαδικά ανεβαίνουν στην τάξη με τη συνοδεία των δασκάλων τους.

13. Όταν  βγαίνουμε για διάλειμμα ή επιστρέφουμε στις τάξεις ανεβαίνουμε προσεκτικά, χωρίς βιασύνη, με ησυχία στις σκάλες και χωρίς να σπρώχνουμε τους συμμαθητές μας με τη συνοδεία των δασκάλων μας.

14. Αν κάποιος/α μαθητής/τρια αισθάνεται αδιάθετος συνεννοείται με τους δασκάλους για το πού θα παραμείνει στη διάρκεια του διαλείμματος.

15. Στο διάλειμμα υπάρχει αρκετός χρόνος για κολατσιό, νερό και τουαλέτα. Δεν θυμόμαστε το νερό ή την τουαλέτα την τελευταία στιγμή, όταν ακούγεται το χτύπημα του κουδουνιού!!!

16. Όλα τα παιδιά φροντίζουν να προσέχουν ώστε να μην προκαλούνται ζημιές στο κτίριο, τις αυλές, τον κήπο και ολόκληρο τον εξοπλισμό του σχολείου (χάρτες, μπάλες, όργανα μουσικής), γιατί αποτελούν δημόσια περιουσία και φέρουν ευθύνη προς αυτήν.

17. Οι μαθητές /μαθήτριες διατηρούν την τάξη τους καθαρή, την αυλή, τις τουαλέτες και γενικά όλους τους σχολικούς χώρους. Η καθαριότητα του χώρου μας είναι δείγμα πολιτισμού.σχολικός κανονισμός18. Η συμπεριφορά των υπεύθυνων μαθητών αλλά και όλων των υπεύθυνων ανθρώπων είναι καθρέφτης της αγωγής του. Η ευγένεια προς τους συμμαθητές, ο σεβασμός προς τους δασκάλους και η συνεργασία μεταξύ μας είναι αρετές για κάθε μαθητή.

19. Οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν οι μαθητές/τριες μπορούν να το συζητούν με τους δασκάλους ή αν χρειαστεί με τις διευθύντριες του σχολείου. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των σχολείων μας.

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας