kanonismos

2ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Σχ. Έτος 2020 -2021

                                

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  • Το καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά με το χτύπημα του κουδουνιού στις 8.15 π.μ. Oι πόρτες κλείνουν από τους εφημερεύοντες. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ. Μόνο οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο του σχολείου, χωρίς τη συνοδεία γονέων. Αντίστοιχα, στο σχόλασμα οι γονείς αναμένουν τους μαθητές στις εισόδους των σχολείων. Η ώρα αποχώρησης είναι 13.15 για τους μαθητές όλων των τάξεων της πρωινής ζώνης. Αντίστοιχα, πρέπει να τηρούνται οι ώρες αποχώρησης των μαθητών του Ολοήμερου σχολείου (15.00 και 16.00). Σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης ο γονέας οφείλει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή εγγράφως τη Διεύθυνση του σχολείου.
  • Κανένας μαθητής δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το σχολείο. Αν για οποιονδήποτε λόγο επιβάλλεται η αποχώρηση μαθητής-τρια από το σχολείο κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, τον/την παραλαμβάνει οπωσδήποτε γονέας ή κηδεμόνας κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο (ενημερωτικό σημείωμα) από το γραφείο των Διευθύνσεων.
    • Οι γονείς θα ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους σε προκαθορισμένη από τον δάσκαλο της τάξης ημέρα και ώρα. Για τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω COVID-19, η ενημέρωση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η προσέλευση του γονέα ή κηδεμόνα στο Σχολείο θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με χρήση μάσκας, για την αποφυγή του συνωστισμού.
    • Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη στον χώρο του Σχολείου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο (2) μάσκες σε διαφορετικές καθαρές θήκες και να τις φορούν κατά την είσοδο και έξοδο από το Σχολείο, στις αίθουσες, στις σκάλες, στους διαδρόμους και στην τουαλέτα.  
    • Οι χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης θα απορρίπτονται στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στους διαδρόμους και στις σκάλες του Σχολείου.
    • Οι μαθητές πίνουν νερό από το προσωπικό τους παγουρίνο και δεν ανταλλάσσουν αντικείμενα και τρόφιμα με τους συμμαθητές τους. Πλένουν τα χέρια τους τακτικά, χρησιμοποιούν το αντισηπτικό της τάξης τους και φροντίζουν να έχουν τα προσωπικά τους είδη καθαριότητας (αντισηπτικό διάλυμα, υγρά μαντηλάκια κλπ).
    • Σε περίπτωση αδιαθεσίας – ασθένειας μαθητή/τριας παρακαλούνται οι γονείς να κρατούν το παιδί στο σπίτι, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ και να ενημερώνουν το Σχολείο.  
  • Η χρήση τηλεφώνου από το γραφείο διδασκόντων από τους μαθητές γίνεται μόνο για θέματα υγείας και οι Διευθύνσεις θα ενημερώνουν σχετικά τους γονείς.
  • Η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Για το λόγο αυτό, ειδικά στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται η χρήση τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καλούνται οι γονείς να παραλαμβάνουν τα κινητά από τις Διευθύνσεις.
  • Στη διάρκεια του διαλείμματος δεν επιτρέπεται η μπάλα στην αυλή, ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.
  • Όταν χτυπήσει το κουδούνι της λήξης του διαλείμματος, οι μαθητές συγκεντρώνονται στο χώρο που έχει οριστεί και ομαδικά ανεβαίνουν στην τάξη με τη συνοδεία των δασκάλων τους τηρώντας τις αποστάσεις.
  • Όλα τα παιδιά φροντίζουν να προσέχουν ώστε να μην προκαλούνται ζημιές στο κτίριο, τις αυλές, τον κήπο και ολόκληρο τον εξοπλισμό του σχολείου (χάρτες, μπάλες, όργανα μουσικής), γιατί αποτελούν δημόσια περιουσία και φέρουν ευθύνη προς αυτήν.
  • Οι μαθητές /μαθήτριες διατηρούν την τάξη τους καθαρή, την αυλή, τις τουαλέτες και γενικά όλους τους σχολικούς χώρους. Η καθαριότητα του χώρου μας είναι δείγμα πολιτισμού.σχολικός κανονισμός
  • Η συμπεριφορά των υπεύθυνων μαθητών αλλά και όλων των υπεύθυνων ανθρώπων είναι καθρέφτης της αγωγής του. Η ευγένεια προς τους συμμαθητές, ο σεβασμός προς τους δασκάλους και η συνεργασία μεταξύ μας είναι αρετές για κάθε μαθητή.
  • Οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν οι μαθητές/τριες μπορούν να το συζητούν με τους δασκάλους ή αν χρειαστεί με τις διευθύντριες του σχολείου. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των σχολείων μας.

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο:210-9913100 Fax:2109919526

email Σχολείου: mail@2dim-alimou.att.sch.gr

Ιστοσελίδα Σχολείου: 2dim-alimou.att.sch.gr